Bli tatovør? - Norsk Tattoounion

SØK
Go to content

Main menu:


LYST TIL Å BLI TATOVØR?

Det er ingen kurs over kort periode du kan ta for å bli tatovør. Vi som forening tar avstand fra alle kurs og skoler som lover at du blir tatovør på kort tid. Det finnes ingen offentlig godkjente skoler/kurs for tatovering. Det beste er å gå i lære hos en erfaren tatovør.

Lag en portfolio for deg selv med tegninger du har laget. Gå rundt til de studioene du kunne tenke deg å gå i lære hos og presenter deg selv. Hvis studioer tenker at du har potensiale og har plass til en lærling vil du få et tilbud. Vanligvis får man ikke betalt i den første tiden av læretiden, da dette blir som en skole. I gjennomsnitt varer læretiden 3 år, men dette kan variere ettersom hvor fort man lærer seg teknikkene.
I læretiden bør du få lære om hygiene, sykdommer, krysskontaminasjon, forskrifter, rengjøring, hvordan tatovere, hvordan tjene penger osv. Tatovering er et omfattende yrke og ikke lært i løpet av kort tid.
Etter endt læretid må man som regel drive et eget firma og leie plass i et studio.

Å være tatovør er ikke et yrke som er lett-tjente penger. Det er hardt arbeid, lange arbeidstider og risiko for blodsmitte hver dag. Men i tillegg er det verdens mest fantastiske yrke. Er du klar for utfordringen, så lag en sterk portefolie og start jakten på en læreplass.

 
Copyright 2018. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu