Gå til innhold
19.04.20-
Korona kan overleve på ulike typer flater i omgivelsene fra timer og opp til dager avhengig av type overflate, temperatur, sollys, luftfuktighet og tilstedeværelse av organisk materiale blod, kroppsvæsker som luftveissekret.
Korona lar seg enkelt fjerne med manuell rengjøring med vann og rengjøringsmidler.

  • Renhold bør følge ordinære rutiner.
  • Lokale renholdsplaner bør gjennomgås med tanke på organisering, ansvar og ressursbehov, og om det er behov for å gjøre tilpasninger.
  • Vurder om det er arealer som bør prioriteres med hyppigere renhold.
  • Ha fokus på hyppig berørte kontaktpunkter (dørhåndtak, tastatur, armlener stol, lysbrytere, telefon mfl.) og toaletter/servanter.
  • Avfallskurver bør tømmes regelmessig. Avfall bør ikke oppbevares i lokalene over natten.
  • Benytt engangskluter eller papir i størst mulig utstrekning.

Om desinfeksjon skal benyttes, må den være målrettet mot det området som er forurenset. Desinfeksjonsmiddelet må påføres med klut. Etanolbasert desinfeksjonsmiddel kan brukes på ellers rene flater, men vær oppmerksom på at dette ikke er tilstrekkelig ved synlig skitne overflater. Synlig skitne overflater må derfor rengjøres før eventuell bruk av desinfeksjonsmidler i tillegg.

Desinfeksjonsmidler virker ikke om det er søl med kroppsvæsker o.l. Kroppsvæsker må derfor tørkes vekk med tørkepapir og området rengjøres før desinfeksjonsmidler påføres.

Så langt det er mulig bør betaling skje kontaktløst, med tæpping, Vipps, Coopay eller andre digitale betalingsløsninger. Alternativt bør betalingskort benyttes. Kontanter skal kun benyttes unntaksvis. Bankterminal bør tørkes av hyppig.

Norsk Tattoounion
Org.nr: 976879856
E-post: post(a)norsktattoounion.org
Tlf: 92424610 v/Kari
Postadresse: Norsk Tattoounion
c/o Kari Kjelskau. Edv Griegs alle 14, 0479 Oslo
Tilbake til innholdet