Gå til innhold
Tatovering og sol
Vi har alle forskjellig hud så ikke alle måter å stelle tatoveringen på passer for alle. Har du fet hud, bruker du mindre krem, har du tørr hud kan du bruke mer. Bruk sunn fornuft!
Det er viktig å ta vare på tatoveringen i solen
  • Har du en fersk tatovering, hold den unna sola! Helt til den er ferdig grodd.
  • Huden er tynnere etter at du har fått en tatovering, hvis du er i sola kan du ødelegge både tatoveringen din og huden din.
  • Ikke bruk solkrem i en fersk tatovering!
  • Har man en helt fersk tatovering er det viktig at man ikke bruker for mye og for fet krem i varmen selv om du holder den unna sola, da dette vil hindre huden i å puste. Dette gjelder også noen oljer, da olje og varme kan være en dårlig kombinasjon.
  • Hvis du har på plastikk lenge så husk at det blir veldig varmt og fuktig under plasten i denne varmen, og bakterier stortrives i varmt og fuktig miljø.
  • Er du ute i solen er sunblock en god idè for å ta vare på dine tatoveringer best mulig.

Her er litt info om hva som kan skje med huden i solen:

Solkviser
Solkviser ,også kalt «Mallorca-kviser», er betegnelser på kviser som oppstår under soling. Velg en krem som passer fetere hudtyper og ikke tetter igjen porene hvis man har tendens til å få kviser. Disse forsvinner noen uker etter at solingen opphører.

Allergi mot solkrem
Man kan utvikle allergi mot innholdet i hudkremer. Dette kan forveksles med solbrenthet eller soleksem. Huden vil bli rødere og mer irritert når du smører på mer solkrem, og du vil også oppleve kløe.


Varmeutslett
Varmeutslett oppstår når svettekanalene blir blokkerte og svetten ikke slipper ut gjennom huden og kan vise seg som kløende blemmer i huden eller som dypere klumper. Lett varmeutslett vil som regel gå bort av seg selv. Hvis utslettet ikke går bort av seg selv etter noen dager skal lege kontaktes.

Sol-eksem
Sol-eksem er eksem som kan oppstå selv om du ikke har vært mye i solen. Sol-eksem skjer når ultrafiolette stråler fra solen lager kjemiske forbindelser i hudcellene som kroppen anser som fremmede. Reaksjonen ligner på samme reaksjon som allergi, sol-eksem kalles også for sol-allergi. Sol-eksem kan være plagsomt, men er ikke farlig.
Typisk ved sol-eksem er at huden blir varm, den får røde prikker, blemmer og sterk kløe på de stedene man har solt seg. Sol-eksemet kommer som regel innen to døgn etter at man har vært i solen.


Oljer
Noen planteoljer, fete oljer og eteriske oljer inneholder naturlig solfaktor. Men du kan ikke smøre deg inn med en hvilken som helst planteolje. Solpleiefaktor-oljene avhenger veldig av hvor rene de er, hvordan de er presset og hvilken kvalitet de har. Det er viktig å prøve seg forsiktig fram og være varsom! Kokosolje er ikke solfaktor-olje.
Norsk Tattoounion
Org.nr: 976879856
E-post: post(a)norsktattoounion.org
Tlf: 46299982
Postadresse: Norsk Tattoounion
c/o Kari Kjelskau. Edv Griegs alle 14, 0479 Oslo
Tilbake til innholdet